Blogg

Så mycket bättre?
Ända sedan TV-programmet Så mycket bättre intog Sverige för x antal år sedan har jag fått en stående fråga från min man:
– Vilken låt skulle du ha valt?

I år tänkte jag anta utmaningen och svara på den frågan. Bara för att det är kul. Därför kommer jag varje helg under hösten publicera en video där jag valt ut en låt från veckans artist som jag på något sätt kan relatera till. Den låt jag kanske skulle ha framfört om jag, i något annat universum, skulle ha varit en av artisterna i programmet.

Observera att det här inte är några producerade versioner utan enkla live-inspelningar. Det får ju vara nån måtta på pretto-nivån. ;-)
Du kan också hålla span på spellistan på YouTube.

Hur svårt kan det va?
Som avslutning på min serie gjorde jag en blooper video. För hur svårt kan det va att spela in ett gäng cover-videos? Rätt svårt, tydligen...



9 december Sven-Erik Magnusson – Du har mitt liv i din hand
Helt ärligt är dansbandsmusik den musikstil jag har svårast för, så min förväntan var inte särskilt stor när jag började leta efter en låt att göra en cover på bland Sven-Ingvars skivor. Döm om min förvåning när jag hittade den här pärlan. Vilken trygghet det är att veta att någon annan har mitt liv i sin hand, och tänk att det var just Sven-ingvars som satte ord på just det. En bra avslutning på min cover-serie som sammanfattar allt på nåt sätt.



2 december Icona Pop – Brightside
En skön låt med glimten i ögat om att vilja vara den som uppmuntrar. Och vem vill inte vara en glädjespridare? Det vill jag i alla fall, även om jag kanske inte skulle gå så långt som att spraymåla någons gräsmatta...



25 november Tomas Andersson Wij – Om det var Gud
Om det var Gud som satt mitt emot dig vid köksbordet, vad skulle du säga då? Den här sången gör ett ärligt försök att svara på den frågan.



18 november Kikki Danielsson – Comfort me
En söt liten sång som uttrycker en längtan efter att bli tröstad och buren. Livet är hårt ibland, så jag tror nog att det är fler än jag som kan identifiera mig med innehållet i den här sången.



11 november Eric Saade – We're winning
En sång som andas hopp – We're winning! Hur det än ser ut så har vi ändå getts möjligheten att vinna. Den påminner mig om en sång vi sjöng i mina tonår: ”Segern är redan vunnen, utgången redan klar, ingen kan ta ifrån oss det som vi har”. Tänk att få leva med det hoppet. (Och jag lovar att jag inte ändrat ett enda ord i originaltexten!)



4 november Sabina Ddumba – I cry
En sång för de mest desperata stunderna när vilsenheten är total. Kanske är det då man som mest behöver hjälp att hitta orden. Ord som gör känslor och tankar lite lättare att greppa, förstå och hantera. Sen tror jag faktiskt att det finns en som lyssnar också, och det ger ju det hela ännu en dimension.



28 oktober Moneybrother – We die only once
När marken dras undan under dina fötter utan förvarning kan flyktkänslorna och meningslösheten bli starkare än man någonsin trott att de kunde bli. Med det här sångvalet vill jag säga – ge inte upp! Du är värdefull och älskad och världen är inte komplett utan dig.



21 oktober Uno Svenningsson, Freda' – En människa
Det här är en låt som alltid tilltalat mig. Vi är alla människor. Δven de som verkar perfekta är faktiskt inte mer än människor, de heller. Ett faktum som jag tror att vi behöver påminna oss om ibland.




Denna blogg har ingen kommentarfunktion, men du kan kommentera inlägget på Facebook.